Logo Navega en Català
Fundació .Cat
Per què navegar en català?

Creem demanda, obtenim oferta

Més continguts en català a Internet.

Més aplicacions en català disponibles per a ordinadors, mòbils i tauletes.

La llengua configurada als navegadors, que no és necessàriament la dels menús, és la que es té en compte a les estadístiques d'Internet per mesurar quina presència té cada llengua a la xarxa. Com més gent navega en català, més rellevant és aquesta llengua per a internautes, empreses i cercadors.

És la llei de l'oferta i la demanda: com més navegants en català, més incentius per desenvolupar continguts, productes i serveis en català.

Navegant en català trobaràs més fàcilment trobaràs més fàcilment continguts en català als cercadors.

Els cercadors (Google, Yahoo, etc…) identifiquen l'idioma en que l'usuari té configurat el navegador (Explorer, Firefox, Chrome, Safari...). És un dels paràmetres que fan servir per entendre quins resultats poden ser més rellevants en una cerca. Si tenim el navegador configurat en català, és més probable que, en els resultats del cercador, apareguin webs en català en llocs destacats. Això ens estalvia temps i facilita la tasca de trobar el lloc que estem buscant.

Navegant en català simplificaràs les instal·lacions d'aplicacions baixades d'Internet.

Si descarregues un programa multilingüe, aquest es descarregarà directament en la llengua que tens configurada en el navegador. Si és en català:

  • El menú per al procés d'instal·lació i configuració del programa serà en català
  • Un cop instal·lat, el programa restarà en la seva versió en català, sense fer-hi res més.

Navegant en català entraràs directament a la versió catalana d'un lloc web multilingüe.

Molts llocs a Internet estan programats per mostrar de manera automàtica la versió lingüística corresponent al navegador del visitant. Entenen que és la llengua amb la que l'internauta es troba més còmode. Però en altres casos no és així i obliga al visitant a buscar la versió en català, o bé a navegar per un web que no entén o només parcialment. Tenir el català com a llengua preferida resol aquest problema i fa més senzilla la navegació.

Podràs mantenir els menús del navegador en l'idioma que vulguis.

Tenir el català com a idioma preferit del navegador no afecta l'idioma dels menús en que veus el navegador. L'idioma preferent només és un paràmetre intern de la configuració de cada navegador.

Fàcil. T'oferim dues vies:

Configuració manual

Configuració manual. Només cal que segueixis unes senzilles instruccions personalitzades pel teu navegador i sistema operatiu.

És la llei de l'oferta i la demanda: com més navegants en català, més incentius per desenvolupar continguts, productes i serveis en català.

Configuració automàtica

Configuració automàtica. Consisteix en el mateix procés, automatitzat, i de forma addicional també pot incloure:

  • traducció del sistema operatiu al català. instal·lació d'un corrector ortogràfic.
  • actualització cap a les versions en català dels programes que tinguis instal·lats.

Navegaré més lentament si ho faig en català?

No. La velocitat de navegació no es veurà afectada per configurar el navegador al català. Al contrari, guanyaràs temps i comoditat perquè et mouràs en un entorn que ho entendràs millor.

Configuració automàtica o manual? Quina em recomaneu?

La configuració automàtica és la més adequada per a tot els públics. A més a més, inclou com a valor afegit la possibilitat de catalanitzar el sistema operatiu i afegir-hi un corrector ortogràfic, entre altres utilitats. La configuració manual s'adreça a les persones que només volen configurar la llengua preferida al seu navegador o pels casos que no es disposa de l'instal·lador automàtic.

Estaré alterant el rendiment del meu ordinador?

No. Si esculls la configuració manual, només estàs canviant un paràmetre del navegador i no afecta en res el funcionament del teu ordinador. Si esculls l'automàtica, l'aplicació només actua una vegada. L'únic que fa és automatitzar el que tu podries fer manualment. No queda actiu en segon pla i, per tant, no interfereix en cap procés.

Navegar en català té inconvenients?

No. Com expliquem al llarg d'aquesta secció, és bo per a la comunitat perquè atorga més rellevància al català a Internet i potencia la producció de més continguts, productes i serveis digitals en català. Però sobretot és bo per a tu perquè et permetrà una navegació més acurada, senzilla i directa.

Recolliu dades personals dels que adaptem el navegador o sistema operatiu?

No recollim cap dada en la configuració manual. Quan el configurador automàtic s'instal·la, ens informa únicament del sistema operatiu i el navegador sobre el que ha treballat. Aquesta informació és absolutament anònima i necessària per tenir una visió acurada sobre la penetració del català al sector de les noves tecnologies en general i a Internet en particular, que és una de la missions de la Fundació puntCAT. (Veure l'Avís legal per a més informació).Tot el que pots guanyar
navegant en català


Per què és important navegar en català? Per què és important instal·lar el giny al meu web? Si el català esdevé un idioma rellevant a internet, tindrem més serveis i aplicacions en la nostra llengua. Navegar en català ajuda a generar més contingut en català. Uneix-t’hi!

Difon a Twitter o Fb que ja navegues en català! Sortegem un domini .cat
Tens un web? Instal·la-hi el giny i guanya un domini .cat gratis per un any.

 

Dubtes?
Amb la col·laboració de